Gerbert de Ruiter

Al sinds zijn kinderjaren schildert Gerbert. Gerbert had zijn eerste expositie met surrealistische olieverfschilderijen al op 10 jarige leeftijd.
Door de jaren heen bleef hij schilderen, op zoek naar een eigen expressiewijze, waarbij het surrealisme heeft plaats gemaakt voor een "eigen" stijl. Een combinatie tussen abstracte voorstellingen en realisme in een abstracte omgeving.
Deze stijl heeft hij mede door zijn afgeronde opleiding aan de Academie voor Kunst en Industrie te Enschede (Nederland) 1986-1991 verder weten te ontwikkelen.

Zijn stijl kenmerkt zich vaak doordat hij olieverf enerzijds gebruikt alsof hij aan het beeldhouwen is (dik opgebrachte olieverflagen) anderzijds als communicatie middel door sterk kleurgebruik in een zeer eigen handschrift en soms een haast frivole penseel touche.

Het merendeel van zijn kunstwerken zijn daardoor zeer emotioneel, maar vaak ook doorspekt met subtiele, niet direct herkenbare verwijzingen naar zijn eigen belevingswereld en/of intermenselijke relaties.

Door de jaren heen heeft Gerbert meegewerkt aan diverse kunstprojecten, heeft diverse zeer succesvolle nationale en internationale tentoonstellingen gehad, heeft in opdracht van grote bedrijven en particulieren geschilderd, en er zijn diverse particulieren die zijn olieverfschilderijen hebben verzameld.

(bron: kunstbijlage dagblad Zürich Zwitserland)